3 Kasım 2010 Çarşamba

DCM: Türkiye’nin ilk online dijital otomobil dergisi.


İnternetle tanıştığımızdan bu yana dijital dünyanın hayatımızı ve geleceğimizi nasıl değiştireceğini tartışıp duruyoruz. Son iki yıldır ise -Amazon’un Kindle adlı e-kitap okuyucusunu ve Apple’ın iPad’i çıkarmasıyla- tartışma özellikle yayıncılık ve medya sektörüne odaklanmış durumda. Tablet teknolojisi, mobil telefonlar, sosyal ağlar derken, hem kitabın hem de gazete ve dergilerin dijital versiyonları basılı versiyonları karşısındaki payını gün geçtikçe arttırıyor.

Yeni medya eskiyi değiştirip, alışkanlıkları kırarken sayfaları tıklanarak çevrilen interaktif yayınlar arasına Türkiye’den bir yenisi daha katıldı. Türkiye’nin ilk online dijital otomobil dergisi Digital Car Magazine (DCM) 1 Kasım’da çıkan ilk sayısıyla yayın hayatına hızlı bir giriş yaptı. Genel Yayın Yönetmenliği’ni otomobillere olan tutkusunu yakından bildiğim Aykut Özdek’in yaptığı DCM, benzersiz fotoğraflar ve çarpıcı videolarla otomobil meraklılarının beğenisini kazanacak dopdolu ve enerjik bir dergi olmuş. En yeni otomobillerin testleri, ilk kez görülecek otomobil modelleri ve ilginç araştırma konularıyla yepyeni bir içerik sunan aylık dergiye online ve ücretsiz olarak web sitesinden ulaşabiliyorsunuz. Şahsen, “Sence en iyi kaçış sahnesi hangisi” konusuna uzun süre takılıp kaldığımı itiraf edeyim. 

DCM, Türkiye’de yayıncılığın değişen trendlerini otomobil dergiciliğine uyarlayan yeni bir sayfa. Emeği geçenlerin ellerine sağlık zira tam bir görsel şov. Yolun açık olsun DCM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder